donderdag 19 november 2015

Appelkoeken

200 gram koude (plantaardige)boter
1 ei geklutst of 1 portie no-egg
250 gram bloem
125 gram witte basterdsuiker
1 el maizena
2 appels (goudreinet)
2 el suiker
sap van een halve citroen
1 el (plantaardige) melk

Snij de boter in blokjes en klop het ei los of bereid no-egg volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Kneed van de boter, witte basterdsuiker, bloem en de helft van het ei of no-egg een soepel deeg. Rol het deeg in plasticfolie en zet een half uurtje weg in de koelkast.

Rol het deeg uit tot een dunne plak en steek er met een uitsteekring (of glas of leeg conservenblikje) 20 cirkels uit van 8-10 cm.

Leg 10 deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schil de appels en rasp ze op een grove rasp. Doe de appelrasp in een oude theedoek en knijp het vocht eruit. Meng de appelrasp met citroensap, maizena en de 2 el suiker.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel het appelmengsel over de deegplakjes en dek af met de andere deegrondjes.
Druk de randen met een vork stevig op elkaar

Meng de rest van het ei met de el melk en bestrijk de koeken. Of bestrijk de koeken met plantaardige melk. Maak met een mesje een kruis in het midden van het deeg.

Bak de koeken 20 minuten in de hete oven tot ze goudbruin zijn.

Bron: Foodies oktober 2015



Geen opmerkingen:

Een reactie posten