dinsdag 24 november 2015

Pasta met gepofte paprika, mozzarella en bascilicumolie

4 personen

400 gram pasta naar keuze
2 (punt)paprika's
4 el pijnboompitten
1 basilicum plantje
1,5 dl olijfolie
1 teen knoflook
2 bollen mozzarella (optioneel)
zout en peper

Oven op 190 graden
Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze 45 minuten roosteren. Haal de paprika's uit de oven en laat afkoelen. Verwijder voorzichtig het steeltje, zaadlijsten en het velletje.
Snij het vruchtvlees in grove stukken.

Verhit 1 el olie in een pan en bak de pijnboompitten onder voortdurend roeren goudbruin. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier.

Neem een flinke bos basilicum en hak in grove stukken. Pureer de basilicum met 1 dl olijfolie en een gepeld teentje knoflook tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Giet de pasta af en sprenkel er een el olijfolie doorheen. Snij de mozzarella in blokjes.

Verdeel de pasta over 4 borden. Leg hier de blokjes mozzarella op en de gegrilde paprika. Bestrooi met pijnboompitten en sprenkel de basilicumolie erover.

Bron: Recept van Ramon Beuk uit de Lidl kersteditie

1 opmerking: