zondag 22 november 2015

Tomaten-courgette risotto

3-4 personen

100 gr Heinz tomato gezeefd (pak)
4 el olijfolie
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook fijn gehakt
250 gram risotto rijst
100 ml witte wijn
750 ml groentebouillon
100 gram parmezaanse kaas (of een plantaardig alternatief)
1 courgette in blokjes
1 bakje kastanje champignons in plakjes
handje pijnboompitjes

Verhit 2 el in een hapjespan. Fruit ui en knoflook glazig. Schep de rijst erdoor en bak 2 minuten tot alle korrels glanzen. Voeg de wijn toe en laat zachtjes kokend door de rijst opnemen.

Voeg de helft van de bouillon toe en breng aan de kook. Schep steeds lepel voor lepel de rest van de bouillon toe en laat onder voortdurend roeren op laag vuur de rijst gaar worden. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Schaaf de helft van de kaas en rasp de andere helft.
Verhit de rest van de olie in een andere pan en bak champignons met courgette.
Schep de groente met de tomatensaus door derisotto

Verhit nog even op hoog vuur en roer de geraspte kaas door de risotto. Breng op smaak met gemalen zwarte peper.

Rooster de pijnboompitjes.
Schep de risotto in borden en strooi er de pijnboompitjes en geschaafde parmezaan over.

Bron: recepten kaart Jumbo supermarkt


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen