dinsdag 15 december 2015

Bloemkool en doperwt curry

800 gram bloemkool roosjes
2 el zonnebloemolie
3 uien gesnipperd
4 tenen knoflook geperst
1 el geraspte verse gember
2 theelepels ketoembar
2 theelepels djintan
snufje chilivlokken
2 steranijs
blik tomaatblokjes
klein blikje doperwten uitgelekt
3 theelepels garam masala
gemalen zwarte peper
verse koriander

Doe de bloemkoolroosjes met water en zout in een pan en breng aan de kook. Zodra de bloemkool kookt haal je de pan van het vuur en giet de bloemkoolroosjes af. Doe de bloemkool terug in de warme pan.

Verhit olie in een pan en fruit de ui met knoflook en gember. Breng op smaak met ketoembar, djintan, steranijs, chilivlokken, peper en zout.

Voeg de tomaten met sap en de doperwtjes toe. Roer goed en schep dan de bloemkoolroosjes bij het mengsel.Giet genoeg koud water bij de gerecht totdat het bijna onder staat (100-200 ml) en breng aan de kook. Kook op laag vuur tot de bloemkool gaar is en roer een aantal malen om.

Voeg de garam masala toe en koriander en proef of alles goed op smaak is.

Serveer met rijst, platbrood of naan

Bron bewerkt recept: Veg Everyday





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen