donderdag 17 december 2015

Flammkuchen met spinazie, geitenkaas en walnoten

Deeg
500 gram bloem gezeefd
1 zakje gedroogde gist
3 el olijfolie
275 ml handwarm water

Vulling
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode paprika in halve ringen
1 zak gewassen spinazie van 300 gr
 bekertje creme fraiche van 250 ml
175 gr geitenkaas geraspt
1 bakje gepelde walnoten

Doe bloem met gist in een kom. Giet het water en olijfolie erbij en kneed tot een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek of plasticfolie en laat een uur rijzen op kamertemperatuur.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de kom, duw de lucght eruit en rol uit tot een lap van 35 bij 35 cm.Leg de deegplak op een met bakpapier beklede bakplaat.

Besmeer het deeg met de creme fraiche. Verdeel het spinaziemengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas en walnoten en maal er nog wat peper over.

Bak de flammkuchen in 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Jumbo magazine


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen