woensdag 9 december 2015

Fusilli met geroosterde tomaat en amandelpesto

400 gr kerstomaatjes gehalveerd
2 teentjes knoflook in de schil
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
100 gr blanke amandelen
300 gr fusilli
50 gr Parmezaanse kaas (optioneel)
1 bosje basilicum
snufje chilivlokken
2 el kappertjes
250 gr ricotta (optioneel)

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de tomaatjes en knoflook op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de tomaatjes met olie, balsamico en zout. Rooster de tomaten circa 25 minuten in de oven en laat afkoelen.

Rooster de amandelen in een hete droge koekenpan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Maal de amandelen, Parmezaanse kaas, basilicum en chilivlokken in een keukenmachine. Voeg 2/3 van de tomaten toe en de uit het schilletje geperste knoflook. Pureer tot een pesto en breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pesto, de overige tomaatjes en kappertjes door de pasta. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe en roer goed door.

Schep de pasta in borden en serveer met een lepel ricotta.

Bron: Boodschappen Magazine


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen