dinsdag 1 december 2015

Pompoensoep met mango chutney en kokosmelk

1 oranje pompoen van ongeveer 1 kilo
1 ui gesnipperd
2 cm verse gember geschild en geraspt
olie
1 1/2 el curry madras (blikje Jonnie Boer/Euroma)
2 groentebouillon tabletten
half blik kokosmelk
4 el mangochutney
snufje chilivlokken

Was de pompoen en snij met schil en al in stukken, kontjes verwijderen. Verwijder de draden en pitten. Snij de pompoen in blokjes van 2 cm.

Verhit de olie in een soeppan en fruit pompoen, ui, gember en curry madras 3 minuten op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en 1 1/2 liter water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten koken. Af en toe roeren.

Pureer de soep en giet de kokosmelk er bij ( de rest van de kokosmelk kan je invriezen voor iets anders) Breng op smaak met chilivlokken, peper en zout. Als de soep te dik is giet je er nog wat water bij.

Lekker met een seitanbroodje

Bron bewerkt recept: Allerhande oktober 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen