dinsdag 8 december 2015

Tortellinisoep

Half pak Grand Italia tortellini met kaas of voor de plantaardige variant een pakje Wilmersburger tortellini
1/2 blikje tomatenpuree (de rest vries ik in voor een andere keer)
1 ui gesnipperd
teen knoflook geperst
2 worteltjes fijn gehakt
600 gram blik tomaten (= 1 1/2 blik tomaten, de andere 1/2 helft vries ik in)
1 liter groentebouillon
paar bosuitjes in ringetjes
handje verse bascilicum

Fruit ui en knoflook in wat olie. 
Voeg wortel en bosui toe en bak kort mee.
Voeg bliktomaten en de tomatenpuree toe, giet de bouillon erover en pureer alles.
Breng de soep aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken
Voeg als laatste de tortellini toe en kook mee volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Breng eventueel op smaak met peper en zout

Schep de soep in kommen en strooi de bascilicum op de soep

Wij aten er kaas/uienbrood bij.
Kan ook met Wilmersburger of een andere plantaardige kaas gemaakt worden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen