maandag 11 januari 2016

Gepocheerde peer in rode wijnsaus

2-4 grote handperen
1 theelepel kaneel
2 cups rode wijn
1/2 cup honing
1/4 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel rode wijnazijn

Kook de peren 3-5 minuten met in water.
Haal de peren met een schuimspaander uit het water, laat wat afkoelen en verwijder voorzichtig de schil

Verhit de rode wijn met kaneel en honing en laat enigzins indikken tot een dunne stroop.
Voeg de peren toe en pocheer ze 10 minuten in de stroop.
Schep steeds wat stroop over de peren.
Voeg de gember en rode wijnazijn aan de stroop toe, roer goed door en haal de peren van het vuur.
Laat de peren helemaal afkoelen in de saus.

Serveer met een bol room of soja ijs en granaatappel pitjes.

Bron: A Feast of Ice and Fire

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen