woensdag 20 januari 2016

Kung Pao linzen

Saus: 
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel hoisinsaus
2 theelepels sesamolie
2 theelepels bruine suiker of palmstroop
kneepje citroensap
2 theelepels maizena + 3 eetlepels water

Groenten:
eetlepel ghee of kokosolie
blik bruine linzen
1 witte ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
stukje verse gember geraspt
1 rode en 1 groene paprika in stukjes
3 grote champignons in plakjes
1 worteltje in plakjes
bladselderij
1 theelepel sambal of een snuf chilivlokken
zwarte peper uit de molen
hand gezouten cashewnoten 

Meng voor het sausje alles door elkaar. Zet even weg. Spoel de linzen af en laat uitlekken.

Verhit de ghee of kokosolie. 
Fruit ui met sambal of chilivlokken.
Voeg knoflook en gember toe en bak kort mee.
Schep de rest van de groenten en de bladselderij door het mengsel en bak 3-4 minuten op hoog vuur.
Schep dan de linzen en de saus door de groenten en meng goed door elkaar. 
Knijp wat citroen boven het mengsel uit en breng verder op smaak met een paar draaien zwarte peper uit de molen.
Laat nog een paar minuten op hoog vuur goed heet worden en strooi de cashewnoten erover
Serveer met bruine basmatirijst of naanbrood. 

Bewerkt recept: Vegan Richa





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen