donderdag 7 januari 2016

Pastinaak en kastanje wellington

2 eetlepels olijfolie
3 pastinaken, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
2 rode uien gesnipperd
250 gram kastanjes uit een pakje of pot
2 eetlepels stroop, liefst ahorn
1/4 theelepel gedroogde rozemarijn
paar draaien zwarte peper uit de molen
rol bladerdeeg uit de koeling
1 eetlepel plantaardige melk

Oven op 200 graden
Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Zet de bakplaat 2 minuten in de hete oven. Haal de bakplaat er weer uit en schep de pastinaak en ui op de plaat. Gebruik je ongekookte kastanjes, leg die er dan ook bij. Hussel de groente door de warme olie en zet de plaat in de oven. Rooster de groenten 20 minuten.

Haal de plaat uit de oven en sprenkel de stroop over de groente, maal er de peper over en strooi de rozemarijn er op. Gebruik je gare kastanjes schep deze dan door de groente. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen

Rol de plak bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat in het midden een baan van 3 cm maar snij de zijkanten in repen van ca 2 cm. Schep de geroosterde groenten in het midden van het bladerdeeg en vlecht de reepjes er over heen. Kwast het deeg in met plantaardige melk en ze de bakplaat terug in de oven.

Bak de pastei 20-25 minuten tot het deeg goudbruin is.
Serveer met mangochutney of cranberrie compote.

Ik gebruikte keukenstroop inplaats van ahorn

Bron: The Tofu Diaries

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen