donderdag 21 januari 2016

Ravioli met champignons en rucola

2 personen

250 gram kastanje champignons in kwarten
250 gram verse ravioli uit het koelvak met 5 soorten kaas (AH) 
1 ui gesnipperd
teen knoflook geperst
25 ml witte wijn
100 ml creme fraiche
2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
 handje vers gehakte peterselie
peper en zout
2 handjes rucola
3 eetlepels kookwater van de pasta
olie

Breng water aan de kook voor de pasta.
Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Verhit olie in een pan en fruit ui met knoflook.
Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur kort mee.
Blus af met witte wijn en creme fraiche.
Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
Roer eventueel wat kookwater van de pasta door de saus
Roer de gare pasta door de saus met de rucola.
Schep de parmezaanse kaas door het gerecht en roer alles goed door.
Schep de pasta in borden en strooi er nog wat parmezaanse kaas over

Wil je het gerecht liever plantaardig: neem ravioli van Wilmersburger en vervang de creme fraiche door soja kookroom of tofutti. De parmezaanse kaas kan je vervangen door edelgist of Vegan Parmezano 

Bewerkt recept: bron Boodschappen 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen