maandag 25 januari 2016

Vegan Aloo Gobi

1 middelmaat bloemkool in kleine blokjes
3 medium aardappels in kwarten
1 1/2 cup doperwtjes
1 eetlepel tomatenpuree
3 tenen knoflook geperst
1 ui gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel ghee of olie
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djintan
1 theelepel Panch Puran*
1 theelepel garam masala
1 theelepel koenjit
zout naar smaak
stukje verse gember, geschild en geraspt
250 ml water


Stoom de bloemkool roosjes 10 minuten (ik heb zo'n mandje wat ik in mijn pan zet)
Kook de aardappels 10 minuten voor.
Verhit de ghee of de olie in een groet koekenpan of wok
Fruit de ui met gember, sambal en knoflook.
Voeg dan de kruiden toe.
Schep de tomatenpuree en de doperwtjes door het mengsel en bak kort mee.
Voeg dan de bloemkool, aardappels en het water toe.
Breng het mengsel aan de kook en laat op laag vuur nog 20 minuten sudderen.
Serveer met naanbrood of basmatirijst

Bron: Mouthwatering Vegan Recipes

*Panch Puran maakte ik zelf: 2 eetlepels komijnzaad, 1 eetlepel mosterdzaad, 1 eetlepel venkelzaad, 1 eetlepel fenegriekzaad, 1 eetlepel nigellazaad. 
Doe alles in een koffie of kruidenmolentje en maal helemaal fijn. In de vijzel mag natuurlijk ook. 
Wat je niet gebruikt bewaar je in een goed afgesloten potje

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen