maandag 1 februari 2016

Blauwe bessen muffins

125 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
250 gram + 2 eetlepels suiker
2 grote eieren
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel vanille essence of extract
1/2 theelepel citroensap
220 gram bloem
40 gram fijn maismeel
snufje zout
snufje kaneel
1,25 dl melk (mag ook plantaardig zijn)
doosje diepvries blauwe bessen (250 gram) licht ontdooid

Verwarm de oven op 190 graden. Zet 12 papieren cakevormpjes in een muffinplaat.

Klop in een grote kom de boter en 125 gram suiker met de mixer tot een romig mengsel.
Klop een voor een de eieren erdoor.
Voeg achtereenvolgend de bakpoeder, vanille en de citroensap door het mengsel en klop steeds goed door.

Roer in een andere kom het maismeel, zout en kaneelpoeder door de bloem.
Klop de helft van dit mengsel lichtjes door het beslag.
Roer de melk erdoor.
Voeg dan de rest van het meel en de suiker door het beslag en klop het mengsel nog een paar minuten op de laagste stand van de mixer.

Schep de bosbessen door het mengsel.
Schep het beslag in de vormpjes en strooi er de 2 eetlepels suiker over.
Zet de muffins in de oven en bak ca 25-35 minuten. 
Prik met een satéprikker om te kijken of de muffins gaar zijn, anders nog even terug zetten in de oven.
Laat de muffins 15 minuten in de vormpjes afkoelen voordat je ze uit de plaat haalt

Bron: USA Kookboek- Sheila Luskins

*Ik kocht dit boek ooit eens in een tweedehands boekwinkel maar het is een pareltje in mijn kookboekenkast. Prima recepten, allemaal even smakelijk en niet moeilijk te maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen