donderdag 4 februari 2016

Hutspot uit de oven

100 ml olijfolie
500 gram winterwortel, geschrapt
500 gram licht kruimige aardappels geschild
12 sjalotjes of 3 uien in kwarten
Rasp van een halve citroenschil
1 teentje knoflook geperst
handje vers gehakte peterselie

Verwarm de oven op 200 graden. 
Verdeel de olie in een braadslee.
Snij de wortel in stukjes van 2 cm en de aardappels in kwarten.
Kook wortel en aardappel samen 10 minuten in water met zout.
Giet af en laat even uitdampen in de pan.
Zet de braadslee in de oven en laat de olie warm worden.
Schep de groenten voorzichtig door de warme olie in de braadslee en voeg de ui toe.
Hussel voorzichtig om.
Zet de braadslee in de oven en rooster 30-40 minuten.
Meng citroenrasp met knoflook en peterselie.
Haal de braadslee uit de oven en strooi er het kruidenmengsel over.

Serveer met appelmoes en een bratwurst van de Vegetarische Slager
Recept is voor 4 personen maar wij aten er met zijn tweetjes van

Bron: Boodschappen februari 2016
   

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen