donderdag 18 februari 2016

Krokante linzensalade met paddestoelen, haloumi en spinaziepesto

Salade

400 gram bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
250 gram haloumikaas in dunne plakjes
4 portobello's steeltjes verwijderd (of champignons)
olijfolie
sap van 1 citroen
200 gram sperziebonen geblancheerd
150 gram jonge bladsla
zwarte peper uit de molen

Spinaziepesto

25 gram Parmezaanse kaas geraspt
50 gram jonge spinazieblaadjes
50 gram walnoten gehakt
2 tenen knoflook
100 ml olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep de linzen aan een kant van de bakplaat, leg de sperziebonen, plakjes haloumi en de portobello's ernaast.
Sprenkel de olijfolie erover met zout en peper.
Bak 25 in de oven tot de paddenstoelen gaar zijn, de haloumi goud kleurt en de linzen en boontjes een beetje knapperig zijn.
Neem de bakplaat uit de oven.
Draai ondertussen een pesto van de spinazie, walnoot, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie.
Breng de pesto op smaak met peper en zout.
Schep de sperziebonen, linzen, paddenstoelen en haloumi in een schaal met de sla.
Maak een dressing van citroensap, olijfolie, peper en zout en schep over de groenten.
Schep de pesto over de salade en maal er wat zwarte peper over
Serveer met een knapperig stuk brood.

Bron: Delicious - december 2015


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen