dinsdag 23 februari 2016

Perenmuffins

2 cups speltmeel
2 cups havermout
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bakingpowder
zout
1 theelepel kaneel

1/2 cup appelmoes
vanille extract
1/2-3/4 cup plantaardige melk naar keuze (ik gebruikte sojamelk)
2 lijnzaad eieren ( 2 el gemalen lijnzaad en 6 el water goed door elkaar roeren en 5 minuutjes laten staan)
1 cup bruine suiker
2 peren in blokjes

Meng alle droge ingrediënten.
Meng alle natte ingrediënten.
Schep de natte ingrediënten bij de droge maar overmix hert niet.

Verhit de oven op 160 graden.
Zet twaalf (siliconen) cupjes in een muffin vorm.
Schep het deeg in een muffinvorm  en zet op een bakplaat.
Zet de bakplaat in de oven en bak de muffins in 15-17 minuten gaar ne goudbruin
Kijk of de muffins gaar zijn door er met een satéstokje in te prikken.
Blijft er wat deeg aan het stokje hangen dan nog een paar minuten terug zetten in de oven.

Cupmaatjes kan je kopen bij AH

Bron: Michael Klunkers Plantbased Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen