maandag 29 februari 2016

Sperziebonencurry met chilipanir

4 personen

1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
2 eetlepels kokosolie
1 theelepel djintan
1 theelepel koenjit
snuf chilipoeder
1 theelepel ketoembar
4 trostomaten
stukje geschilde verse gember van 3 cm
1 eetlepel vloeibare honing
1 citroen
theelepel sambal of een rode peper
200 gram panir

Leg de kant en klare panir 5 minuten in koud water om te weken.
Pel ui en knoflook en snij fijn.
Doe de kokosolie in een pan en laat op halfhoog vuur smelten.
Voeg ui en knoflook toe en laat op laag vuur zacht en glazig worden.
Maak de sperziebonen schoon snij de topjes eraf en halveer ze.
Voeg alle droge specerijen aan het uimengsel toe en roerbak een paar minuten tot de smaak vrijkomt.

Hak de tomaten in grove stukken. Voeg tomaat en gember toe aan het uimengsel in de pan.
Doe de sperziebonen in de pan met honing en citroen en roer zodat ze omhuld zijn met de specerijen.
Voeg 100 ml water toe en bak ca 10 minuten zodat de bonen niet meer rauw zijn, het water is verdampt en alles goed vermengd is.

Hak de chilipeper fijn. Snij de panir in blokjes van 2 cm. Voeg de panir met chilipeper of sambal aan de pan met boontjes toe en roer tot alles goed vermengt is.
Breng het gerecht goed op smaak met zout.
Knijp de rest van de citroen uit boven het mengsel en strooi er verse koriander over.

Serveer met naanbrood, rijst en mangochutney

Bron: Een nieuwe manier van eten-Anna Jones

Geen opmerkingen:

Een reactie posten