maandag 22 februari 2016

Vijgen-amandelbrood

275 gram volkorenmeel
1 zakje gedroogde gist
2 el olijfolie
1 eetlepel rijststroop
100 gram gedroogde vijgen in stukjes
50 gram amandelen grof gehakt
snufje zout
175-200 handwarm water

Doe het meel, olijfolie, snufje zout, rijststroop en gist in een kom en schenk het water erbij.
Kneed met een mixer of in een keukenmachine tot een soepel deeg. 
(Mag natuurlijk ook met de hand gekneed).
 Voeg wat extra meel toe als het deeg teveel plakt.
Kneed vijgenstukjes en amandelen door het deeg en vorm tot een bol.
Laat het deeg onder een vochtige theedoek 1 uur rijzen op kamertemperatuur.
Haal het deeg uit de kom, druk het plat en kneed tot een brood.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek weer af met de theedoek en laat nogmaals 1 uur afgedekt rijzen.
Verwarm de oven op 180 graden.
Bak het brood 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Laat het brood afkoelen op een rooster

(Het zout en de gist mogen elkaar niet raken in de kom, anders rijst het deeg niet goed. Doe daarom eerst het zout in de kom en als laatste de gist)

Bron: Jumbo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen