zondag 28 februari 2016

Wraps met salade

6 wraps

Beleg:
2 rode uien fijn gesnipperd
3 rode paprika's fijn gehakt
2 eetlepels olijfolie
snufje chilivlokken

Salade:
1 rode ui fijn gesnipperd
citroensap
5 rijpe trostomaten in grove blokjes
handje verse peterselie fijn gehakt
1 eetlepel sumak
1 theelepel harissa
2 eetlepels granaatappelstroop
olijfolie

Verhit voor het beleg olie in een koekenpan op halfhoog vuur.
Doe de uien en paprika in de pan en smoor 10 minuten op laag vuur zacht.
Voeg de chilivlokken toe en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur.

Meng voor de salade ui met citroensap en een flinke snuf zout. Wrijf alles goed door met de hand en laat intrekken.
Meng de tomaatstukjes met peterselie, sumak, harissa,granaatappelstroop en de ingelegde ui.
Breng op smaak met peper, zout, scheutje citroensap en besprenkel royaal met olijfolie.

Rooster de wraps in een grillpan.
Besmeer met het beleg en schep de salade erop.
Serveer met tzatziki en blokjes feta, (optioneel)

Bron bewerkt recept: Een nieuwe manier van koken-Anna Jones


Geen opmerkingen:

Een reactie posten