zondag 6 maart 2016

Bananen haverbrood

250 gram havermeel
1 theelepel kaneel
1 theelepel koekkruiden
1 theelepel bakpoeder
vanille extract
snuf zout
6 medjooldadels of 6 gedroogde abrikozen in stukjes geknipt
120 ml rijstmelk
handje walnoten
handje rozijnen
3 rijpe bananen

Oven op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten.
Meng dadels/abrikozen met rijstmelk en de bananen tot een glad mengsel.
Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng door elkaar.
Schep als laatste de walnoten en rozijnen door het mengsel.

Vet een cakeblik in met koksolie of leg er en stukje bakpapier in.
Schep het beslag in de vorm.
Beleg naar keuze met plakjes banaan of cranberries.
Ik strooide er hvervlokken, walnootstukjes, lijnzaad, zonnebloem en pompoenpitten, maanzaad en sesamzaad over.

Bak het brood 60 minuten op 180 graden.

Bron Anat Gringhuis uit een nieuwsbrief van De Planteneter.

1 opmerking: