donderdag 17 maart 2016

Geroerbakte Chinese kool

1kilo Chinese kool
1 middelgrote ui
3 teentjes knoflook
1 rawit
zonnebloemolie
2 middelgrote tomaten
ketjap A
1 Maggiblokje of Aromat
1/2 dl water
5 lenteuitjes in dunne ringetjes

Snij de kool in reepjes en was hem, laat uitlekken in een vergiet.
Pel ui en knoflook en snipper fijn.
Snij de rawit in dunne reepjes.
Snij de tomaten in kleine blokjes.

Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rawit.
Voeg de tomaatblokjes toe aan de ui.
Roer alles goed om tot de tomaten wat zachter zijn.
Voeg dan de Chinese kool, ketjap, maggiblokje/aromat en het water toe.
Schep alles goed door elkaar en laat 5 minuten sudderen.
Schep de lenteuitjes over de groenten.

Serveer met rijst en tahoe telor

Bron: Vegetarisch Indonesisch Kookboek



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen