zondag 20 maart 2016

Geroosterde selderijsteak met groene salsa

1 kleine selderijknol

Marinade
1 rode chilipeper
citroensap
1 eetlepel rijststroop
tijm

Salsa
3 augurkjes
1 eetlepel kappertjes
basilicum en peterselie fijngehakt
rasp en sap van een citroen
2 eetlepels olijfolie

Schil de selderijknol en snij hem in twee dikke plakken van 2 cm dik.
Breng water aan de kok en blancheer de plakken 5 minuten in het kokende water beetgaar.

Hak voor de marinade de rode chilipeper fijn en vermeng met citroensap, rijststroop, tijm, zout en peper.
Giet de selderijsteaks af en leg in de marinade.

Hak voor de salsa de augurkjes en kappertjes fijn.
Voeg de kruiden toe, citroenrasp en sap en olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.

Verhit een grillpan.
Rooster de selderijsteaks 2-3 minuten aan elke kant tot ze goed gaar en geblakerd zijn.
Bestrijk ze iedere minuut met de marinade.

Leg de steaks op een bord en serveer met de groene salsa en ovenfrietjes

Bron: Een nieuwe manier van koken-Anna Jones

Geen opmerkingen:

Een reactie posten