dinsdag 8 maart 2016

Groene pasta

2 personen

200 gram pasta naar keuze
100 gram sperzieboontjes.
50 gram rucola
balsamico
olijfolie
peper en zout naar smaak

Pesto
bosje bascilicum
50 gram gewassen spinazie
2 eetlepels walnootstukjes
citroensap
teen knoflook
olijfolie

Maak eerst de pesto.

Doe de bascilicum, spinazie, knoflook en walnoten in een keukenmachine en pureer grof.
Voeg citroensap en olijfolie toe en pureer tot een gladde pesto.
Breng op smaak met peper en zout.

Doe water in een pan en breng aan de kook.
Verwijder de kontjes van de sperzieboontjes en snij in stukjes van 3-4 cm.
Voeg toe aan het kokende water en laat 5 minuten koken.
Voeg de pasta aan het kokende water toe en kook volgens bereiding op het pak.
Bewaar een kopje kookwater van de pasta.
Giet pasta en boontjes af in een vergiet.

Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en schep de pasta en boontjes er in.
Breng op smaak met balsamico, peper en zout.
Schep de pesto door de pasta met de rucola.
Sprenkel nog wat citroensap over de pasta en schep in borden.

Bron: Zinvolle Voeding

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen