maandag 14 maart 2016

Libanese mutsen

Potje lupine bonen van De Vegetarische Slager
10 plakjes hartige taartdeeg
250 gram verse spinazie
1 ui gesnipperd
teen knoflook
1,5 eetlepel sumak*
snuf chilivlokken
scheutje citroensap
peper en zout naar smaak
olie

Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien.
Maal de lupineboontjes fijn in een keukenmachine.
Fruit de ui en knoflook in de olie.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Breng op smaak met peper, zout, sumak, chilivlokken en citroensap.
Haal de pan van het vuur en meng de gemalen lupine boontjes erdoor.
Laat het mengsel goed afkoelen.

Oven op 180 graden
Schep op ieder deegplakje wat van het mengsel en vouw de punten naar elkaar.
Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de plaat in de oven en bak de Libanese mutsen 25/30 minuten.

Bron bewerkt recept: Powerpeul
*Sumak is een kruid dat je bij de Turkse winkel kan kopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen