donderdag 31 maart 2016

Linzen kroketten met mangosalsa

mangochutney
Kroketten (ongeveer 15 stuks)

1 cup rode linzen
1 groentebouillonblokje
2 laurierblaadjes
scheutje citroensap
2 eetlepels broodkruim of paneermeel en extra voor het rollen
2 eetlepels kikkererwtenmeel
fijngehakt of poeder
olie

Doe de linzen in een pannetje met 2 cups water en breng aan de kook.
Voeg het bouillonblokje, citroensap en laurierblaadjes toe.
Kook de linzen tot ze zacht zijn (10-15 minuten)
Giet de linzen af en laat afkoelen.
Voeg kikkererwtenmeel, knoflook, en genoeg paneermeel toe en kneed goed door.
Als het deeg niet meer zo heet is rol je er kroketjes van.
Schep paneermeel op een bord en rol de kroketjes door het paneermeel.
(Je kan er natuurlijk ook balletjes van maken)
Zet weg in de koelkast om op te stijven.
Ondertussen maak je de salsa.

Mangochutney

1 eetlepel olie
2 lenteuitjes
1 rijpe mango
2 eetlepels azijn
2 eetlepels suiker
snufje chilivlokken of 1/2 theelepel sambal
zout en peper naar smaak
snuf kaneel
snuf piment
snuf kardamom
snuf ketoembar 

Snij de lenteui in dunne ringetjes.
Schil de mango en snij in kleine blokjes.
Verhit olie in een pan.
Fruit de lenteui met de mangoblokjes in de olie.
Voeg azijn, suiker, chilivlokken en de kruiden toe.
Zet de mango op laag vuur en laat zachtjes pruttelen tot het meeste vocht is verdwenen.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat afkoelen en schep in een schaaltje.

Verhit olie in een pan en bak de linzen kroketjes tot ze goudbruin zijn.
Serveer met de chutney.

Bron: Vegalicious Recipes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen