dinsdag 15 maart 2016

Pasta met doperwtpesto en champignons

2 personen

200 gram pasta naar keuze
Bakje champignons
ui
knoflook

olijfolie
zout en peper
100 gram doperwten
bosje bascilicum
teen knoflook
handje pijnboompitten
citroensap

Maak eerst de pesto
Pureer in een keukenmachine doperwten met bascilicum, knoflook en pijnboompitten
Voeg olie en citroensap toe en pureer tot een mooie gladde pesto
Breng op smaak met peper en zout.

Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Kook pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing op het pak.

Snipper de ui en de knoflook en snij de champignons in plakjes.
Verhit olie in een pan en fruit de ui met de knoflook.
Voeg de champignons toe en bak tot het vocht uit de champignons verdwenen is.

Giet de pasta af en meng de pesto door de hete pasta.
Schep de champignons door het mengsel en serveer in diepe borden
Geef er een frisse salade bij

Bron bewerkt recept: The Green Toast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten