maandag 21 maart 2016

Gegratineerde spinazie met gnocchi

350 gram gewassen spinazie
2 teen knoflook fijn gehakt
olijfolie
1 eetlepel boter
1 sjalot gesnipperd
handje verse peterselie
1 laurierblad
1 eetlepel bloem
200 ml melk
2 eetlepels parmezaanse kaas
1 bol mozzarella in kleine blokjes
zout en peper uit de molen
nootmuskaat
pak gnocchi

Verhit olie in een pan en laat de spinazie slinken met een teentje knoflook.
Voeg zout en peper toe en zet even weg tot verder gebruik.

Laat boter smelten in een pan.
Fruit het andere teentje knoflook 30 seconden met de sjalot, peterselie en laurierblad.
Voeg de bloem toe en bak alles tot het lichtbruin is.
Schenk de melk erbij en klop krachtig om klontjes te voorkomen.
Breng aan de kook en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Haak het laurierblaadje uit de saus

Kook gnocchi volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Verwarm de oven op 180 graden.

Schep de spinazie door de bechamel saus en meng alles goed.
Doe de gare gnocchi in een ovenschaal en schep de spinazie/bechamelsaus erdoor.
Strooi de parmezaanse kaas en mozzarella over het gerecht.

Zet de schaal in de oven en bak15-20 minuten tot de kaas gesmolten is.

Bron bewerkt recept: De Easy Vegeterranean

(de gnocchi hoort niet in het recept)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen