dinsdag 22 maart 2016

Tofu kikkererwtcurry

olie
1 ui gepeld en in ringen
3 tenen knoflook fijn gehakt
1 theelepel ketoembar 
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel koenjit
snufje chilipoeder
1 blik tomaatblokjes
blok tof uitgelekt en in blokjes van 2 cm gesneden
blik kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
theelepel paprikapoeder
2 theelepels garam masala
scheutje citroensap
250 gram jonge bladspinazie



Fruit ui en 1 teen knoflook.
Breng op smaak met ketoembar, komijnpoeder, chilipoeder en koenjit.
Schep de tomaatblokjes door het uimengsel en voeg een half blik water toe.
Laat een minuut of 10 op laag vuur pruttellen.
Roer de kikkererwten door het mengsel en breng verder op smaak met paprikapoeder, garam masala en citroensap.

Verhit olie in een pan en bak de blokjes tofu bruin en knapperig.
Schep de blokjes tofu door de kikkererwten.

Verhit opnieuw wat olie in een pan en fruit knoflook met komijn poeder en chilipoeder.
Voeg spinazie toe en laat slinken.

Serveer de curry in diepe borden met de spinazie, rijst en naanbrood.

Bron: Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen