dinsdag 29 maart 2016

Worteltaart

230 gram spelt of volkorenmeel
1 grote winterwortel geraspt en wat extra wortelrasp
300 ml water
220 gram ontpitte dadels in stukjes
180 gram rozijnen
3 eetlepels gehakte walnoten
85 ml appelsap
1 theelepel bakingsoda
1 theelepelbakpoeder
1 theelepel piment

Frosting
4 eetlepels plantaardige boter
125 gram poedersuiker
beetje vanille essence

Zeef  het meel met bakpoeder en bakingsoda.
Doe de dadelstukjes met rozijnen, piment en het water in een pannetje.
Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten pruttellen.
Het meeste water is dan wel weg.
Haal de pan van het vuur
Voeg de geraspte wortel, walnoot en appelsap toe aan het dadelmengsel.
Roer goed door en laat wat afkoelen
Schep het dadelmengsel door het meel, als het wat te droog is schenk je er nog wat appelsap bij.
Schep het deeg in een ingevette bakvorm en bak 45 minuten in een hete oven van 190 graden.
Laat de taart helemaal afkoelen

Maak de frosting
Mix poedersuiker met vanillextract door de boter tot een gladde massa.
Strijk met een spatel of mes de frosting over de taart uit en rasp er de rest van de wortel over.

Bron: De Groene Meisjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen