maandag 28 maart 2016

Yoghurtspread

500 ml Griekse yoghurt of een andere soort yoghurt.
peper en zout
peterselie, bieslook, knoflook
kaasdoek of theedoek (zonder wasluchtjes)
zeef, grote kom.


Hang de zeef boven de kom.
Leg de kaas of theedoek in de vergiet.
Giet de yoghurt in de theedoek en knijp het vocht eruit.
Laat de kom met de yoghurt twee dagen uitlekken.
Niet in de koelkast maar op een plekje in huis of keuken.

Na twee dagen kan je de yoghurt uit de doek halen en in en kom scheppen.
Breng de yoghurt op smaak met peper, zout, bieslook, peterselie en geperste knoflook.

Eet op een broodje of toastje.
Volgende keer probeer ik het met soja yoghurt!


Bron: Leven zonder afval https://www.youtube.com/watch?v=8-iULcEugQM

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen