dinsdag 19 april 2016

Chili sin carne met nachos


1 ui gesnipperd
teen knoflook geperst
1 rode en 1 groene paprika in blokjes
pakje tofu gehakt (AH biologisch)
olie
blik tomaten
2 theelepels harissa
theelepel djintan
1 blik kidneybonen
1 dl groentebouillon
peper en zout naar smaak

Verhit olie in een pan en fruit de ui met knoflook.
Voeg tofu gehakt en paprika toe en breng op smaak met djintan en harissa
Pureer de bliktomaten en voeg de tomatensaus toe aan het groenten mengsel
Voeg bouillon toe en breng op smaak met peper en zout
Laat de chili met deksel op de pan op laag vuur 30-45 pruttelen tot de helft van het vocht is verdampt.

Nachos 

halve zak tacochips naturel

handje geraspte kaas
stukje paprika in hele kleine blokjes
lenteui in dunne ringetjes
potje taco saus

Doe de tacochips in een schaal.
Schep de tacsaus erop en bestrooi met de paprika, lenteui en kaas
Zet de schaal  in de oven en laat een paar minuten bakken tot de kaas gesmolten is.

Serveer de chili met een stokbrood en de nachos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten