donderdag 28 april 2016

Kibbeh van zoete aardappel en mozzarella

8 personen
Bereidingstijd ongeveer 2 uur

1 kilo zoete aardappelen
1 ui geraspt
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel peper
2 theelepels zout
4 eetlepels bloem
350 gram bulghur
250 gram mozzarella
100 gram zongedroogde tomaten fijn gehakt
bosje verse basilicum
bosje verse peterselie fijn gehakt

Verhit de oven op 200 graden.
Was de zoete aardappelen en prik er gaatjes in met een vork.
Pof de zoete aardappelen 45-60 minuten tot ze gaar zijn.
Bereid ondertussen de bulghur volgens bereidingswijze op het pak.
Haal de aardappelen uit de oven, laat wat afkoelen, snij doormidden en prak ze fijn in een kom.
Meng de zoete aardappelen met ui, paprikapoeder, peper, zout, bloem, bulghur, mozzarella, zongedroogde tomaten, peterselie en basilicum.
Kwast een ronde taartvorm van 30 cm doorsnee in met olie.
Doe het zoete aardappelmengsel in de schaal en druk het stevig aan.
Kerf de bovenkant zodanig in dat je 8 porties krijgt en maak in het midden een gat van 2 cm.
Sprenkel olijfolie over de kibbeh en zet hem 1 uur in de oven.
Haal de kibbeh uit de oven en laat hem wat afkoelen voordat je hem aansnijd.

Serveer met een frisse salade

Bron: De Souk



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen