dinsdag 12 april 2016

Krokante groentebolletjes

200 gram witte kool in dunne reepjes
1 stengel bleekselderij in dunne boogjes
2 teentjes knoflook fijn gehakt
2 lente uitjes in dunne ringetjes
50 gram taugé
1 medium winterwortel fijn geraspt
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
150 ml groentebouillon
zonnebloemolie om te bakken

Meng de kool met bleekselderij, wortel, taugé knoflook en lenteui.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng bloem met bakpoeder en strooi over de groenten.
Giet er wat bouillon bij en kneed door elkaar.
Is het geheel te droog voeg je er wat extra water bij.
Verhit de olie in een frituur of wok.
Vorm met twee natte lepels of ijsknijper bollen van het mengsel.
Ik schepte steeds met 1 natte lepel beslag uit de kom in de hete olie.
Frituur de bollen goudbruin en krokant.
Laat de bollen uitlekken op keukenpapier.
Serveer met chilisaus of pindasaus.

Bron: Boodschappen april 2016


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen