maandag 18 april 2016

Romige tomaat-bascilicum pasta

2 personen

50 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten minimaal 4 uur geweekt water
3 tomaten in stukken
2 eetlepels tomatenpuree (wat je overhoud vries je in voor een volgende keer)
paar zongedroogde tomaten op olie
4 tenen knoflook
handje pijnboompitten
200-250 gram pasta naar keuze
flinke scheut rode wijn
half bosje verse bascilicum

Laat de cashewnoten uitlekken.
Pureer de noten met tomaat, zongedroogde tomaat en een beetje water.
Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook in de olie.
Giet de saus erbij.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rode wijn bij de saus en de bascilicumblaadjes.
Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur pruttelen.
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Rooster de pijnboompitten.
Giet de pasta af en schep door de saus.
Strooi de pijnboompitten over het gerecht.

Bron bewerkt recept: EVA

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen