dinsdag 17 mei 2016

Hartige pannenkoekjes met ricotta

250 gram tomaten gehalveerd
115 gram zelfrijzend bakmeel
240 ml (plantaardige) melk
1 ei
handvol pijnboompitten
125 gram ricotta
boter, olie
400 gram spinazie geroerbakt in een beetje olie
flinke hand rucola
parmezaanse kaas
citroenpartjes

Oven op 180 graden
Leg de tomaten met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Sprenkel er olie, peper en zout over.
Rooster 1 uur tot de tomaten zacht zijn.
Meng zelfrijzend bakmeel met ei, melk, peper en zout.
Roer er de ricotta en pijnboompitten door.
Verhit wat boter en olie in een pan en bak 6 pannenkoekjes.
Meng spinazie met rucola en beleg de pannenkoekjes ermee.
Verdeel de tomaatjes over de pannenkoekjes en rasp er wat parmezaanse kaas over.
Serveer met partjes citroen.

Bron: Jamie Oliver

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen