zondag 8 mei 2016

Limoncello en lemonade

10 citroenen onbespoten
0.7 liter wodka
3 dl water
300 gram suiker

Was de citroenen en schil ze met een dunschiller. 
Zorg er wel voor dat je het bittere wit niet meeschilt
Doe de schillen in een grote pot en giet er de wodka over.
Laat dit minimaal 3 weken staan.

Na 3 weken (of langer) maak je een suikerstroopje.
Doe water met suiker in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost.
Laat afkoelen en giet het suikerstroopje bij de citroen/wodka.
Laat nog 3 weken staan.
Nu is de limoncello klaar om te serveren.

Bron limoncello: Italiaans koken met Antoinette 

Maar dan hou je  10 citroenen over...
Ik perste ze uit en maakte er lemonade van.

1 3/4 cup suiker
8 cups water
1 1/2 cup citroensap
lege fles van 1 1/2 liter

Meng de suiker met 1 cup water in een pannetje en breng aan de kook.
Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
Pers de citroenen uit en doe het sap in een fles.
Meng de suikerstroop met  7 cups water.
Giet dit bij het citroensap in de fles en schud goed door elkaar.
Zet in de koelkast en serveer in glazen met ijsblokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten