dinsdag 3 mei 2016

Risotto met groene asperges

2 personen
250 gram kastanje champignons
1/2 rode ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 eetlepel olijfolie
200 gram risotto
750 ml groentebouillon
50 ml mirin
bakje dunne groene asperges
citroenrasp
bieslook

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem of risottopan.
Fruit de uien licht met knoflook.
Voeg de champignons toe en bak mee tot het vocht van de champignons verdampt is.
Haal het mengsel uit de pan.
Schep de rijst en mirin in de pan en roer tot de mirin verdampt is.
Schep dan lepel voor lepel de bouillon bij de rijst, voeg de bouillon toe als de vorige lepel bouillon verdamt is en blijf roeren.
Verhit wat olie in een grillpan en bak de asperges met knoflook tot ze wat bruin zien of rooster ze 5-10 minuten in de oven op 200 graden.
Serveer de risotto met de gegrilde asperges, citroenrasp en het champignonmengsel
Strooi er wat fijn geknipte verse bieslook over.

Bron: Zinvolle Voeding



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen