donderdag 5 mei 2016

Scones met studentenhaver

1 eetlepel lijnzaadmeel
2 1/2 eetlepel water
125 ml  sojamelk
250 gram bloem
2 afgestreken theelepels bakingsoda
60 gram rietsuiker
kneepje citroenrasp
50 gram plantaardige boter
100 gram grof gehakte studentenhaver
snuf zout

Meng in een smalle hoge kom het lijnzaadmeel met water en laat een paar minuten staan tot het een gel wordt.
Roer de melk en citroenrasp erdoor en klop glad.
Zeef boven een ruime kom bloem met bakingsoda, rietsuiker en zout.
Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot een kruimelig deeg.
Roer het lijnzaadmengsel door het deeg en kneed goed door.
Bestrooi een werkblad met wat bloem en leg het deeg er op.
Kneed de studentenhaver erdoor en maak een bal van het deeg.
Dek het deeg af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 2 cm dik en leg op de bakplaat.
Snij de lap in 8-12 punten.
Bestrijk het deeg met sojamelk en strooi er wat kaneelpoeder en rietsuiker over.
Bak de scones in 20 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met dadelstroop of een lekkere jam.

Bron bewerkt recept: Smaakmakend voorjaar 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten