donderdag 16 juni 2016

Surinaamse spitskool met aardappel en tofu

2 personen

4 aardappels in kleine blokjes
300 fijn gesneden spitskool
1 ui gesnipperd
teen knoflook geperst
1/2 theelepel sambal
theelepel masala kerrie
1/2 theelepel komijnpoeder
peper en zout
olie

Verhit de olie in een pan en fruit de ui.
Voeg na een paar minuten knoflook, sambal, komijnpoeder en masalakerrie toe.
Schep de aardappelblokjes door het mengsel en breng verder op smaak met peper en zout.
Giet een beetje water bij het mengsel, roer goed door en leg een deksel op de pan.
Laat 10-15 minuten op laag vuur bakken tot de aardappels gaar zijn.
Schep de spitskool door het mengsel en roer goed om.
Laat nog een minuut of 5 op een laag pitje smoren.

Wij aten er droog gebakken tofu in ketjap bij.
1 blok tofu, vocht eruit geperst.
(Leg een blok tofu in een oude theedoek en zet er iets zwaars op, laat een half uurtje zo liggen)
Snij de tofu in blokjes en marineer in wat ketjap.
Verhit een pan zonder olie.
Als de pan goed heet is bak je de tofublokjes tot ze knapperig zijn.
Serveer bij de kool.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen