dinsdag 19 juli 2016

Arabisch platbrood

300 gram bloem
100 gram volkoren meel
2 1/2 theelepel gedroogde gist (zakje)
1/2 theelepel zout
65 gram gesmolten boter plus een beetje extra
200 ml lauwwarm water

Zeef beide bloemsoorten en voeg zout en gist toe.
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de gesmolten boter in.
Giet langzaam het water in het kuiltje en kneed tot een deeg.
Doe het deeg in een ingevette kom, dek af met een vochtige theedoek en zet een uur op een warme plek tot het deeg gerezen is.

Verhit de oven op 200 graden.
Vet een met bakpapier beklede bakplaat in met boter.
Haal het deeg uit de kom, sla de lucht eruit en verdeel in 10 balletjes.
Strooi wat bloem op het aanrecht en rol de balletjes uit tot een dunne plak.
Leg de broodjes op de bakplaat en schuif in de oven.
Herhaal dit proces tot alle broodjes gebakken zijn. 

Bron: The Middle Eastern Vegetarian Cookbook


1 opmerking: