donderdag 28 juli 2016

Curry van snijbiet

500 gram snijbiet, goed gewassen
2 eetlepels olie
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
1 theelepel sambal
duimpje gember geraspt
1 eetlepel garam masala
1/2 theelepel mosterdzaad
1/4 theelepel koenjit
verse koriander fijn gehakt of ketoembar
3 kardamom peulen
350 gram aardappels geschild en in kwarten
250 gram yoghurt
1 1/2 eetlepel tomatenpuree
handje cashewnoten

Snij de steeltjes van de snijbiet in stukjes van 2 cm.
Snij de bladeren in repen.
Verhit olie in een pan en fruit ui met knoflook, gember, sambal en zout.
Voeg de rest van de kruiden toe en bak 2 minuten.

Voeg aardappel en snijbiet steeltjes toe aan het uimengsel.
Giet er 4-5 dl water bij zodat alles onder staat.
Laat 10-12 minuten koken.
Voeg dan het snijbietblad toe en roer goed door.

Meng de yoghurt met tomatenpuree en wat vocht van de curry.
Schep het yoghurt mengsel door de curry.
Breng op smaak met peper, zout en koriander.
Laat nog 5 minuutjes op laag vuur pruttelen.

Serveer de curry met naanbrood en cashewnoten.

Bron: Veg Everyday

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen