woensdag 27 juli 2016

Gebakken halloumi met salsa

4 personen

500 gram halloumi in dunne plakken (Dodoni AH)
1/2 rode ui gesnipperd
150 gram kerstomaatjes
hand grof gehakte peterselie
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels granaatappelstroop (Turkse winkel)
snufje chilivlokken

Doe de ui in een keukenmachine en hak heel fijn.
Voeg de tomaten toe en pureer tot een salsa
Doe het mengsel in een kom en voeg de kruiden, olijfolie, granaatappelstroop, chilivlokken en zout en peper toe.
Roer goed door.

Verhit een grillpan of bbq en bak de halloumi 1-2 minuten tot ze goudbruine streepjes krijgt
Leg de halloumi op een bord en schep er wat van de salsa over.
Lekker met een stuk Turks brood.
Serveer de rest van de salsa bij het brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen