donderdag 7 juli 2016

Havermout pannenkoekjes met appelstroop, rozijnen en kaneel

3-4 pannenkoeken

1 cup havermoutmeel (havermout malen in een keukenmachine)
1 cup water
theelepel kaneel
appelstroop
rozijnen

Meng havermoutmeel met water en kaneel. Laat een minuut of 10 staan zodat het wat dikker wordt. Verhit een pan en schep er twee juslepels beslag in.
Na een minuutje kan je de pan schudden en komt het pannekoekje los van de bodem.
Draai om en bak de andere kant.
Ga door tot het beslag op is. 
Olie of boter is niet nodig.

De pannenkoekjes blijven licht van kleur.
Besmeer de pannenkoekjes met appelstroop, en strooi er kaneel en rozijnen over.
Appelmoes of gebakken appelblokjes met kaneel en rozijnen is ook lekker, of dadelstroop met walnoten, pannenkoekenstroop, of honing met walnoten, jam, ahornsiroop met pecannoten.

Leef je lekker uit met deze  havermoutpannenkoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten