woensdag 20 juli 2016

Tomatensoep van geroosterde tomaten

1 kilo rijpe tomaten
2 rode uien, geschil en in plakjes
2 wortelen in plakjes
2-3 tenen knoflook in de schil
3 eetlepels olijfolie
900 ml groentebouillon
2-3 druppels zwarte balsamico
handje basilicumblaadjes
extra olijfolie
peper en zout

Oven op 190 graden

Was en halveer de tomaten.
Leg de tomaten met het snijvlak naar boven.
Leg de wortel, ui en knoflook tussen de tomaten en sprenkel de olijfolie er over.
Breng op smaak met peper en zout. 
Rooster de tomaten 45 minuten en hussel enkele malen om.

Haal de tomaten uit de oven en doe in een grote pan met ui en wortel. 
Knijp de knoflook uit de velletjes en voeg toe aan de tomaten
Giet de bouillon en balsamico bij de tomaten en breng aan de kook.
Laat de soep 10 minten koken en pureer de soep dan.
Zeef de soep om velletjes en pitjes te verwijderen (optioneel)

Hak de basilicum fijn en meng met wat olijfolie.
Giet de soep in kommen en druppel er wat van de basilicum olie over.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met een vers en knapperig stuk brood.

Bron:  Zinvolle Voeding

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen