maandag 11 juli 2016

Tuinbonen tapenade

1 kilo tuinbonen (ongeveer 200 gram gedopt gewicht)
1 teen knoflook
snufje zeezout
1 sjalotje heel fijn gesnipperd
flinke scheut olijfolie
snufje gerookt paprikapoeder
zwarte peper uit de molen
stukje ingelegde citroen fijn gehakt (Turkse winkel)
Verse citroensap mag ook...

Dop de bonen.
Zet een pan op met gezouten water en kook de tuinboontjes 3-5 minuten.
Schep ze uit het water en laat afkoelen.
Verwijder de grijze velletjes (dubbel doppen)
Doe tuinbonen met knoflook en ui in een keukenmachine en pureer grof.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer nogmaals tot het en grove puree is.
Doe de puree in een schaaltje en sprenkel er nog wat olijfolie en chilivlokken over

Serveer met Libanees plat brood, geroosterde ciabatta of op een stuk knapperig landbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen