dinsdag 9 augustus 2016

Bramen kruimelkoek

300 gram bramen (vers of diepvries)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels water
1 eetlepel citroensap
1 theelepel kaneel
120 gram volkorenbloem
80 gram havermout (snelkook)
150 gram bruine basterdsuiker
30 gram gemalen lijnzaad
1/8 theelepel baking soda
110 gram boter gesmolten

Oven op 180 graden

Doe de bramen in een pan en meng met suiker, water, 1/2 theelepel kaneel en citroensap.
Breng aan de kook en laat dan 8-10 minuten op laag vuur koken en roer regelmatig om.
Laat afkoelen.

Meng in een kom meel, havermout, bakingsoda, lijnzaad, bruine suiker en de andere halve theelepel kaneel.
Smelt de boter en voeg de boter aan het meel toe.
Meng goed door elkaar maar het moet nog wel kruimelig blijven.

Doe de helft van het deeg in een met bakpapier bekleed ovenschaaltje van 20x20 cm en druk stevig aan.
Schep het bramenmengsel op het deeg en zet de koek in de oven.
Bak 20 minuten en haal de koek uit de oven.
Strooi de rest van de deegkruimels over het fruitmengsel en druk licht aan.
Zet de koek weer in de oven en bak nogmaals 20 minuten.

Haal de koek dan uit de oven en laat in de vorm afkoelen.

Snij de koek in ca 8 blokken en serveer er koffie of thee bij.
Of maak er een toetje van met een bolletje roomijs ernaast!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen