woensdag 31 augustus 2016

Piadina met artisjokken en ricotta

2 rode uien
2 el olijfolie
50 ml balsamicoazijn
4 piadine (pak of zelf maken)
1 blik artisjokken of een potje gemarineerde
250 gram ricotta
50 gram veldsla of gemengde sla
zout

Snij de rode uien in dunne ringen.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit de uien 4 minuten op laag vuur.
Voeg de balsamico toe en strooi er wat zout over.
Roer goed om, bak nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en verwarm de piadines stuk voor stuk.
Laat de artisjokharten uitlekken.

Verdeel achtereenvolgens de ricotta, sla, uien en artisjokken over de piadina's.
Vouw de piadina's dubbel en serveer.

Restje over...
Leg het de volgende dag tussen een tosti ijzer!

Bron : Allerhande Augustus 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen