donderdag 4 augustus 2016

Pindakaas en bananen muffins

2 cups volkorenmeel
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
1/2 cup (biologische) pindakaas met stukjes noot
1/2 cup oerzoet of lichtbruine basterdsuiker
3/4 cup plantaardige melk (ik gebruikte kokos/rijst van Alpro)
1 1/2 cup geprakte banaan (ongeveer drie banaantjes)
beetje vanille extract
1/2 cup gehakte pecannoten

Oven op 190 graden

Zet muffinvormpjes in een muffinblik

Meng in een grote kom, meel, bakpoeder, en zout.
Meng in een andere kleinere kom, pindakaas, en oerzoet tot een romig geheel.
Voeg banaan, melk en vanillextract toe en roer door elkaar.

Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng voorzichtig door elkaar, overmix het geheel niet.
Schep nu de pecannoten door het beslag.

Schep het beslag in de vormpjes en zet de plaat in de oven.

Bak de muffins 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
Laat nog een kwartiertje in de vorm staan voordat je ze eruit haalt.

Bron: Thug Kitchen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen