donderdag 11 augustus 2016

Zomerse pasta salade met prei, appel en pecannoten

1 prei gewassen en in ringetjes gesneden
100 gram oude kaas in kleine blokjes
hand rozijnen
2 appels, geschild en in blokjes
200 gram spiraalpasta
5 eetlepels mayonaise
3 eetlepels cottagecheese
2 eetlepels kerriepoeder
citroensap
handje pecannoten
handje vers gehakte  peterselie
1 eetlepel olijfolie

Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing op het pak.
Spoel af onder koud water, laat uitlekken en zet weg.

Verhit de olie in een pan en bak de prei  op hoog vuur 5 minuten.
Haal de pan van het vuur en laat de prei afkoelen.

Halveer de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
Maak een sausje van mayonaise, cottagecheese, citroensap en kerriepoeder.
Breng op smaak met peper en zout.

Meng in een schaal de pasta, appels, prei, rozijnen, kaas en pecannoten.
Schep het sausje erdoor en strooi de peterselie erover.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen